48. Sykkeltur til vikingtida

Når man har landet hjemme, fått skylt av turskoene og fått satt på tre vaskemaskiner må man lufte seg igjen. Særlig når været fortsatt er fint her i Bergen. Mon tro om jeg fikk satt på barnesetefestet på den nye sykkelen min i fjor? Jepp! Luft i dekkene: check! Hjelmer? Check. Hvor går ferden? Kan vi ikke sykle ut til Hordamuseet, det er sikkert en eller annen dag der nå… Så etter en litt treg start, vi glemte nemlig plaster – som man plutselig trenger etter et litt brutalt møte med en stein i grøfta, lovnader om is og at vi kan ringe pappa for å bli hentet fikk vi endelig fart på hjulene. Det er jo slitsomt å sykle på en barnesykkel uten gir, men det gikk da unna til slutt med lydeffekter og hoiing. Jeg må tilstå at jeg synes det er skumlere å sykle med denne gjengen enn å ta dem med på ei turlagshytte langt fra folk. Man kan ikke bare slippe sykkelen hvor lillesøster sitter fastspent i barnesetet.

På Hordamuseet var det som antatt Bjørgvinmarknad, med middelaldersk fløytespill, sverdkamper og salg av alskens festlige effekter som sverd, pil og bue, pyntesaker og mat. Gutta fikk skyte med pil og bue og vi gikk rundt og kikket på bodene og alle de flotte utkledte folkene bak og mellom bodene. Da vi fant hester/ponnier bak et gjerde ble lillesøster ivrig og hilste med flere høyt og tydelig BÆÆÆ!

De kjøpelystne fikk kjøpe seg en bue med tre piler til storebror som vil være mørkalv, lillebror (også kjent som fryktløs) identifiserer seg mer med dvergene og kjøpte ei øks og et skjold. Jeg kan også ha kommet i skade for å love å sy noen middelalderkostymer, og kanskje mormor kan hjelpe til med å sy noe når hun blir pensjonist?

Vi avsluttet med pølse og lapper i Tøsdalsløa før vi snudde nesen hjemover, nå lastet med tre piler, øks, sverd og en langbue. På vei opp bakken mot Stend kom mr fryktløs på lovnaden om å ringe og bli hentet med bilen. Jeg tenkte at det kunne være greit å komme seg hjem litt raskere uten den minste sykkelen, og ikke minst uten en ekstra langbue å holde styr på. Nå har vi laget regler for å skyte med pil og bue, og har allerede vært en tur i naboens villniss for å leite etter ei pil som hadde gått mye lengre enn vi så for oss. Det skal bli spennende å se hvordan det blir å leve med en villmann med øks og skjold.

 

One response

  1. Mormor syr gjerne middelalderklær. For å kunne gjøre det må jeg ha noen bilder, tegninger som viser hva det er snakk om.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s