43. Den store styrkeprøven

Endelig var tiden kommet for å teste ut hvor spreke vi egentlig er. Vi meldte på de med skostørrelse fra over 30 til 4-fjellsturen, den familievennlige versjonen av byens tradisjonsrike 7-fjellstur. Den siste måneden har vi forsøkt å teste ut både små og store bein på oppoverbakker, nedoverbakker og en viss grad av utholdenhet. Når dagen endelig kom var vi til sammen 9 personer som var klare til å starte sammen, og ihvertfall ta noen pauser sammen på toppene. Fra oss gikk de to eldste barna, foreldrene og den temmelig spreke mormora som kom med fly fra Trondheim. I tillegg hadde vi to andre familier representert med et barn i vennealder og en forelder, et sprekt og variert turfølge.

Vi startet på Årstad og samlet troppene, det er litt kjedelig å traske såpass mye på asfalten før vi begynner å klatre opp på Ulriken, men på den andre siden er det en grei oppvarming når man først skal gå hele dagen opp og ned. Vi klatret oss oppover med godt mot, det er litt strevsomt å gå i kø, men det er samtidig artig å være på tur med ca 8000 andre mennesker. Noen går forbi oss, andre går vi forbi, og en hel del kjenner vi etterhvert igjen på de ulike naturlige stoppestedene. Det viser seg at både barnefamilier og voksne følger samme tempo som oss når vi ikke forter oss, men likevel har fokus på å komme oss fremover.

Den værste etappen var veien ned fra Ulriken, da var moralen synkende hos begge guttene. De gikk hver for seg, men ga klart uttrykk for at det var tull å gå på tur. En syntes det ikke skulle vært lov å være så vått og sleipt i løypa, en annen ville hjem. Papsen forsøkte med oppmuntring: «Tenk så kult det blir når du kommer i mål!» og fikk svar på tiltale: «Det er ikke kult å gå på tur. Det er kult å gå på TIVOLI!». Nuvel, de 6-år gamle beina gikk videre, om enn noe motvillig. Like etter Haukeland fant vi en pølsebod, så ble den gjørmete turbuksa byttet ut med spidermanshortsen. Det var fortsatt litt strevsomt i svingene på vei opp til Fløyen, men det hjelper på å være slihiiten når man kan snike seg snarveier i gresset mellom den kjedelige slyngete asfaltstien. Men enda så sliten og trøtt de små beina er på vei opp – da vi ankom den nye leikeplassen på fløyen og endelig kunne plassere de store rompene på et sitteunderlag – da så vi ikke snurten av verken bein eller spidermanshorts annet enn i kjappe drag på vei opp et klatrestativ eller ned ei sklie. Unger altså. Det ble brått litt slitsomt igjen da vi faktisk skulle gå videre, men tenk, det hjelper med en is fra brushytten. Det hjelper dessverre ikke særlig på humøret å miste kula fra den største kjeksisen fordi man bruker mer tid på å prate enn å spise. Den komplette ulykken inntraff riktignok ikke i vår familie, men alle kan vel tenke seg den følelsen. Da kan vi også tenke oss den følelsen som kommer når man endelig får et velfortjent glass saft ved demningen på Rundemanen og aner den siste store toppen i sikte. På rasteplassen innser vi at vi nok en gang har bært med oss for mange brødskiver. Hvem vil vel ha skivemat når alle har tatt med nok kjeks, godteri, energibarer og sportsdrikke til en hel bataljon?

På vei ned Sandviksfjellet gikk vi også delvis i kø, mens spiderman fikk turboen på og har nok slått rekorden i nedstigning i den beryktede Skredderdalen. Det var deilig å få asfalt under beina igjen i Fjellveien, men hvem visste vel at Fjellveien kunne være såå lang og kjedelig? Nuvel, fra Oscarsgate løp vi endelig inn i målområdet i Marken og kunne hente ut våre velfortjente oransje T-skjorter.

2014-05-25 10.11.45 2014-05-25 10.12.32

2014-05-25 14.21.47 2014-05-25 17.31.32

2014-05-25 17.31.45

 

 

 

 

 

 

 

Vi er rett og slett strålende fornøyd med oss selv hele gjengen, noen fordi de har gått langt, andre fordi de nesten klarte å holde humøret oppe (eller for seg selv) hele veien. Vi klokket oss inn på 7 timer og 51 minutter, da har vi gått på, men hatt gode pauser flere ganger. Sigurd har bodd i T-skjorta siden søndag ettermiddag. Vi må nok bli med neste år også.

One response

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s