38. Selvik-Stangelifjellet, Barnas Turlag i Åsane

I dag var det tid for å friske opp gode minner fra Barnas Turlag, vi kjørte rett og slett til den andre siden av byen for å bli med på Lunsjtur. Etter noen litt for store fellearrangement har vi de siste årene foretrukket å finne stien på egen hånd, eller ta med oss folk vi allerede kjenner. Men det er lite som slår det å bli kjent med en ny turkompis og en ny sti samtidig. 6-åringen var litt bekymret på vei ut, for han kjente jo ingen. Men han ble adoptert av en annen pratsom 6-åring fra det øyeblikket vi åpnet bildøra. Snart fikk han turboen i gang og spratt oppover ura. Ettersom husets herre er i gang med å trene til Bergen-Voss, fikk jeg selv gleden av å bære lillesøster opp bakkene. Den bratte stigningen kjentes litt ekstra i lårene med 10kg mer enn meg selv og en vanlig tursekk, men vi kom oss heldigvis både opp og ned i god behold.

Vi gikk ikke helt opp på Stangelifjellet, men fra der vi satt, hadde vi strålende utsikt til Storsåta på andre siden av Setervatnet, Ulskebjørnen, Jordalsskaret og baksiden av Rundemanen. Storebror på 9 fikk litt høydeskrekk og var skeptisk til at lillesøster fikk komme ut av meisen, men hun satt heldigvis pent i ro på tua si og spiste skiver, kjeks, epler og sjokoladebiter. Bildene viser at aprilsommeren har skiftet over til maivinter, sånn er nå en gang værets luner her i landet.

2014-05-04 12.04.39

2014-05-04 12.04.48

3 responses

    • Der sendte eg litt kjapt, skulle skrive litt meir. Frå aprilsommar til maivinter ja, det var ei treffande skildring. Det har vore kaldt her og, men har blitt litt varmare no. Det ser forresten ut som de hadde ein veldig fin tur! Kjenner igjen den beskyttande storebroren, vi har ein slik her i huset og. Då han fekk sjå bilete av yngstesøster på Eidesnuten, utbraut han sjokkert: «Slapp dokke ho laus der oppe?!!?!». 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s