19. Skitur med pulk [vinterferie]

Det ble søndag og mormor hadde tatt turen tilbake til Trondheim, så måtte vi ta oss av hele ungeflokken på egen hånd. Vi måtte vente litt på at Jokeren skulle åpne, en sånn fin butikk som har litt av veldig mye rart, blant annet utleie av pulk, skistaver og to typer gåselever på boks. Fint skal det være på fjellet også.’

Når vi kom til smøring av ski, så kan vi ikke si annet enn at det ikke er så lett å vite hva som passer til slake oppoverbakker og ca null-føre. Det er bare å innrømme at vi ikke er så veldig erfarne på skitur og smøring, men vi kom oss av gårde. Hvordan man smører mr «eg vil hjem!» på 6 år, er fortsatt en gåte. Sjokolade hjelper bare litt. Vi klarte til slutt å komme oss 2 km fra startpunktet, men jeg foretrekker å omtale det som en halvannen times blodslit i motbakke. For de som er lokalkjent så gikk vi altså ut fra hotellet på UStaoset og oppover i nærløypa, passerte krysset på Lorthøl med ca 500 m mot Åkerstølen. Der fant vi en slags ly for vinden, pølser på termosen i dag igjen og snø som denne gangen var for dyp for rompeakebrettene. Det var visst deilig å ligg/sove i pulken så lenge den var i bevegelse, men når den stoppet var det fint å komme opp for å få litt pølse og lunken saft. Ulempen med å gå på ski fra Ustaoset er at man stort sett alltid starter med oppoverbakker. Fordelen er at da går det kjapt å renne seg hjem igjen når man plutselig er ferdig med turen.

Det blåste litt for mye for oss den dagen. Men vi var i det minste på riktig side av den stengte Hardangervidda. Sent på kvelden fikk vi endelig besøk av en vennefamilie som skulle ha vinterferie på hotellet. De hadde stått i kø for kolonne ca kl 14, men måtte snu ved Dyranut. I 9-tiden fikk de kveldsmat på døra og besøk av en ivrig ventende kompis. De to yngste var allerede lagt for natta.

One response

  1. Det er heilt fornøyeleg å lese turrapportane dine! 🙂 Null-føre og førskulebarn er krevjande for smøreteamet, det er heilt sikkert. Eg brukte feller på forrige pulktur (anbefales!), men bakglatte ski er ingenting i forhold til småtroll som set seg på bakbeina. Del gjerne vidundertips om du kjem over nokon! I mellomtida får vi kanskje berre godta at vi ikkje kjem så langt avgarde, og krysse fingrane for at det løsnar meir etterkvart?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s