13. og 14. Til ære for en 100-åring

Min kjære farfar er blitt 100 år! Dette ble behørig feiret med både pressebesøk og familieselskap sist helg.

Vi reiste selvsagt til Trondheim for å være med på festivitasen. Med til store familieselskap, hører at vi klumper oss sammen 3 av søstrene mine med tilbehør hos mamma. Hennes 3 døtre med tilbehør blir etter siste telling 12 personer, dette inkluderer 3 svigersønner og 6 barnebarn. Fordelt på mamma sine 110m2 på Flatåsen blir det sovesal og tilløp til trangt. Når vi blir så mange, må vi ut og lufte oss litt mer enn tre timer med å sitte fint og spise smørbrød og kaker.

Jubilanten understreker selv at det å gå på tur er en del av oppskriften på å bli så gammel. Så når vi går på tur, håper vi at det hjelper oss til å leve godt og lenge sånn som farfar og oldefar.

Rett etter selskapet satte vi snuten mot Trondheim klatrehall på den andre siden av byen. Inne i et industribygg bak kjøpesenteret Circus, tidligere KBS, fant vi en stor hall med masse klatrevegger. Det var god plass til både oss søstrene med tilbehør, nå utvidet til hele søstreflokken på 5 minus Ingeborg på 16 måneder, som vel er den flinkeste klatreren av oss alle. Hun kan ha mye moro med en tripp trapp stol, eller å gå opp og ned trappa.

Søstrene i klatreveggen

Etter ei stund i forsøk på rette, bratte og motbakkevegger kom det en familie inn som så skikkelig spreke ut. Tenk å ta turen til klatrehallen på en lørdag ettermiddag. De hadde nok klatret noen ganger før, for de var snart spent opp i seler og var på vei opp klatreløypa med tau.

Men når jeg tenker meg om, så ser vi ikke så værst spreke ut vi heller:

De yngste var ikke overraskende de flinkeste klatrerne, men grepene er jo tilpasset voksen avstand mellom armer og ben. Vi holdt oss stort sett på løyer som var merket lett og ganske lett. «Hardt» og «Jævlig hardt» fikk stå pent i fred for oss denne gangen. Det artige med å prøve noe nytt, er at læringskurven er bratt. Dette gjør vi gjerne igjen. Om noen vet om en kaltrehall med familievennlig tilbud i Bergen og omegn så gi beskjed.

Vanligvis når man reiser til Trondheim i februar står spark, akebrett og skitur på programmet. Denne gangen var det helt tomt for snø. Det er stusslig med vinter uten snø, men deilig å pakke for reisehelg uten å ta med dobbelt sett med vintertøy og ull til alle mann alle. Søndag tok vi derfor turen til Pirbadet, denne gangen fikk både bestefar og mormor være med på gøyen. Enda så spreke og fine vi er, så har vi altså ikke tatt bilder fra badet.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s