7. Gjør det barna vil

Det er ofte et godt tips å la barna være med å bestemme hvor turen skal gå. Faktisk er det et veldig godt tips dersom målet er å få glade barn på tur. Samtidig er det nok dessverre det rådet vi er dårligst til å følge selv. I hvertfall på søndag, når turen gjerne kan gå litt lengre enn til lekeplassen på skolen. Det kan også være fordi barn er generelt konservative når det gjelder aktiviteter, eller vanedyr for å bruke et annet ord. Dersom våre barn fikk bestemme, ville vi aldri kommet oss lengre opp, bort eller ut. Men tråkket rundt på de samme tre stiene som de selv kommer på.

Men i dag var det lett å si ja, da Sigurd foreslo at vi skulle gå på skøyter igjen. Han foreslo det faktisk i går også, selv om han til nød greide å bli med på VilVite – og springe rundt der i 3 timer. Så i dag fikk vi med oss en liten og en stor venn og satte av gårde. Det var oppholdsvær og et par plussgrader, og folkevandring til skøytebanen. Vi sto i kø for å betale oss inn, men det er heldigvis rikelig med plass innenfor, og på søndag er det helt greit å gå i sitt eget tempo.

Sigurd har fått god fart med hjelp av bruskasse – et nesten gratis tips for å lære barn å gå på skøyter uten å ødelegge ryggen. Så får vi se om vi klarer å få pantet denne bruskassen i løpet av vinteren. Jeg kom meg dessverre ikke ut på isen selv i dag, ettersom jeg hadde Ingeborg med på slep. Nå vurderer jeg å kjøpe meg et par skøyter, og lurer på hva som er best av hockeyskøyter eller kunstløpskøyter. Føler at jeg har bedre balanse på kunstløpskøyter, men det er vel lettere å få plass til en ekstra ullsokk i hockeyskøytene.

2014-01-17 15.25.25 2014-01-17 15.28.25 2014-01-17 16.39.05Bildene er fra fredag.

3 responses

  1. Tilbaketråkk: #10 – Testing av skøytene | Utetid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s