4. Ådnanipa

Vi hadde barnevakt og satt ved et sent middagsbord sammen med et vennepar, da vi snakket om været og barna. «Det er fint vær i morgen, kanskje vi skal ta en tur på Ådnanipa når vi først er i Arna og henter barna?» Kjempeidé, far og storebror fra den andre familien blir med på tur.

Når morgenen kommer har det også kommet sykdom i den andre familien, bilen har frosset, det har også veiene. Det viser seg å ta litt tid å komme seg ut, også når ingen hyler NEINEINEI i gangen. Vi må ha med pentøy og gaver, for vi skal rett i familieselskap etter turen. Kompis R plukkes med før vi kjører ut etter vår egen ungeflokk. Ingeborg, den heldiggrisen, sov da vi var innom og snek seg elegant unna dagens tur.

Såh – endelig klar for å traske opp fra Åsheim, via Høgåsen og opp på Arnanipa. Det fjellet vi kjører tunnel gjennom når vi reiser nordover fra Arna. For å gjøre en lang historie kort, ble det gjort et uheldig veivalg like etter Høgåsen og grinda. I snøen og «attgroinga» var det vanskelig for en gammel arnagutt å finne den beste veien opp på fjellet. Klokka gikk, og det skortet på humøret. Det er bare å tilstå det.

Men til slutt så vi toppen, vi tråkket oss gjennom myr, brakeskog til knærne, snø til leggen og fant både stien og toppen. Og endelig veien ned igjen.

2014-01-12 14.25.18 2014-01-12 14.25.43 2014-01-12 14.26.06 2014-01-12 15.03.30 2014-01-12 15.05.24

Dessverre kom vi en time for sent i familieselskapet. Men det var svært hyggelig å spise god mat sammen med fire søskenbarn, en sprek tante, to onkler og den aller beste Bella-hunden. Takk for maten, nå er det stille både i den ene og den andre stua, tenker jeg.

 

One response

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s