5. Kveldstur til Lagunen

For de som ikke er kjent i Bergen så høres dette kanskje ganske romantisk og fint ut. Nå er Lagunen et av landet største kjøpesenter, plassert mitt i bilmekka av et industriområde tilegnet kjedebutikker.

Det ligger nå uansett i passelig turavstand fra der vi bor, så innimellom så går vi rett og slett tur forbi eller til dette stedet. Torsdag kveld hadde far i huset et ærend, han skulle kjøpe seg nye fjellski. Istedenfor å kjøre bort i bil, alene eller med et av barna. Tok vi rett og slett en kveldstur for hele familien.

Underveis krysser vi motorveien på en gangvei, går under og ved siden av den nye bybanetraseen og får se baksiden av Lagunen. Det er selvsagt ikke ren idyll å vandre rundt på en relativ mørk og travel parkeringsplass, men store deler av rundturen er godt skjermet fra trafikken. Støy og forurensing må vi nok bare innse at blir en del av denne pakken.

Det er ikke alltid veldig populært å fortelle at nå skal vi på tur. Det kan være vanskelig og kjedelig å kle på seg alle de klærne som må fram og på for å holde en god temperatur når vi er ute. Kanskje er favorittvottene våte og kanskje har noen av deltakerne mer lyst til å spille wii eller leke med biler. Men på mystisk vis forsvinner ofte det dårlige humøret i det vi faktisk kommer oss ut døra. Dørstokkmila vår er kanskje ikke så lang, men temmelig høylytt.

Det ble ski, det ble også et langt besøk i en av de store lekebutikkene som ligger under sportsbutikken. Vi klarte akkurat å komme ut uten å kjøpe noe der.

Ettersom vi allerede var på kjøpesenterkjøret gikk vi likegreit inn på McDonalds og tok en hamburger til kveldsmat. Vi har stormkjøkken, og kan å bruke det, men til og med jeg innser at det ville sett litt rart ut å rigge seg til med stormkjøkken og pølser midt i kjøpesentergryta. Lillesøster fikk dermed sin første tur på dette spisestedet, hun får uansett nøye seg med medbragt hjemmelaget melk fra mor i noen måneder til.

One response

  1. Dere er flinke. Det er jo en fin tur til og fra Lagunen selv om selve Lagunen kanskje ikke er akkurat naturlig og friskluftaktig. Jeg burde også skrive og telle turer for å komme meg mer ut sånn på det jevne. Gleder meg til helga 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s